loading...
بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان یزد
haji بازدید : 463 پنجشنبه 14 آبان 1394 نظرات (0)

هیلاری کلینتون می گوید: «توافق هسته ای به معنی دوستی ما با ایران نیست... به همه مصوبات در خصوص تحریم ایران رای مثبت می دادم... من و اوباما معتقد بودیم که باید با مشارکت جامعه جهانی ائتلافی بر علیه ایران شکل دهیم که بتواند ایران را در مقابل نوعی تحریم های فلج کننده قرار دهد.»

 


به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، هیلاری کلینتون وزیرخارجه سابق آمریکا و کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری 2016 گفت توافق هسته ای به معنی دوستی ما با ایران نیست.

 
 
کلینتون که در جمع هواداران خود در ایالت آیووا سخنرانی می کرد در پاسخ به سئوالی در خصوص موضع وی درقبال ایران به خصوص توافق هسته ای اخیر اظهار داشت: اجازه بدهید کمی درباره پیشینه این موضوع توضیح دهم و برای اطلاعات بیشتر و جزئیات توجه شما را به مطلبی که دو ماه پیش در بنیاد بروکینز بیان کردم جلب کنم .
 
 
 
متن سخنان وزیر خارجه سابق امریکا در زیر می آید:
 
 
وقتی اوباما رئیس جمهور شد و از من خواست که وزیر امور خارجه شوم موقعیت ما با ایران اینگونه بود که ایران در دوره ریاست جمهوری بوش توانسته بود به چرخه سوخت هسته ای دست یابد. ایران تاسیسات مخفی خود را ساخته و سانتریفیوژهای خود را در آن به راه انداخته بود و در مسیر ساخت سلاح هسته ای حرکت می کرد.
 
 
چیزی که در آن زمان ما انجام دادیم و من هم به عنوان سناتور از آن حمایت می کردم این بود که تحریم هایی را که از گذشته درقبال ایران داشتیم افزایش دهیم. در آن زمان من به عنوان سناتور از این مصوبات حمایت می کردم و به همه مصوبات در خصوص تحریم ایران رای مثبت می دادم.
 
 
ما تلاش می کردیم تا از این طریق برای ایرانی ها پیام بفرستیم. نکته اساسی این است که ما نمی توانستیم بقیه دنیا را با خود همراه کنیم و به همین علت این تحریم های آمریکا تاثیر زیادی در تغییر رفتار ایران نداشت.
 
 
من و اوباما معتقد بودیم که ما باید با مشارکت جامعه جهانی ائتلافی بر علیه ایران شکل دهیم که بتواند ایران را در مقابل نوعی تحریم های فلج کننده قرار دهد و رفتار ایران را تحت تاثیر قرار دهد. به همین علت بود که من در 18 ماه اول مسئولیت خودم به عنوان وزیر امورخارجه تلاش خود را بر متقاعد کردن اروپایی ها و بخصوص روسیه و چین مصروف کردم و تلاش کردم که آنها از تحریم ها بر علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل حمایت کنند .
 
 
در ماه ژوئن سال 2010 ما به این خواسته رسیدیم . پس از آن ما می بایست این تحریم ها را اجرا می کردیم . درست است که ما این تحریم ها را تصویب کرده بودیم اما برخی کشورها تمایلی به اجرای آن نداشتند و این تلاش ها نتیجه ای نمی داد.
 
 
در اینجا بود که ما مجموعه ای گسترده از اقدامات را در دستور کار خود قرار دادیم تا کشورهای مختلف را به تبعیت از اجرای تحریم ها وادار کنیم . من زمان زیادی را صرف کردم و با سفر به کشورهایی مانند هند، ژاپن و کره جنوبی که به شدت به منابع انرژی نیاز داشتند و به ایران به عنوان یک منبع تامین انرژی فکر می کردند تلاش کردم آنها را متقاعد کنم .
 
 
حتی کشورهای جنوب اروپا بعنوان مثال یونان با بحران بزرگ مالی مواجه شده بودند و مقدار زیادی از انرژی مورد نظر خود را از ایران تامین می کردند. ما سراغ اتحادیه اروپا رفتیم و از آنها خواستیم خرید نفت از ایران را متوقف کنند. کوتاه سخن اینکه ما توانستیم شرایطی را فراهم کنیم که تانکر های نفتی ایران در بندرها متوقف بماند.
 
 
قبل از اینکه من پست وزارت امور خارجه را ترک کنم به عمان رفتم و با سلطان عمان دیدار کردم ما در آنجا یک پایگاه بزرگ داریم و سلطان عمان از دوستان خوب آمریکاست. من با ایشان صحبت کردم و گفتم که آیا ایرانی ها تمایلی به مذاکره درباره برنامه های هسته ای شان دارند یاخیر. من دیدار دیگری سال بعد داشتم و یک تیم را برای گفتگو با ایرانی ها به صورت کاملا سری به عمان فرستادم و در پی این دیدار ها بود که اولین دیدار رسمی بین مقامات دو کشور را شاهد بودیم و در ادامه جان کری وزیر امورخارجه و تیم وزارت امور خارجه بعد از من به شدت روی رسیدن به یک توافق که الان شاهد آن هستیم کار کردند.
 
 
این تنها یک توافق بین ما و ایران نبود و سایر کشورها هم در این توافق حضور داشتند و در نهایت آن را امضاء کردند. خب آیا این توافق نامه کامل و بی نقص است ؟ البته که نه! به نظر من این توافقنامه یک توافقنامه کامل و بی نقص نیست که همه مشکلات و پیامد های ناخواسته را پیش بینی کرده باشد اما این توافق را می توان یک توافق خوب تلقی کرد و اگر به طور موثر اجرا شود از دستیابی ایران به بمب اتمی جلوگیری می کند.
 
 
 
همانطوریکه من در سخنرانی خود بارها گفته ام اگر رئیس جمهور شوم تلاش خواهم کرد تا ایرانی ها را به پاسخگویی وادار کنم و برای آنها روشن کنم که اگر بخواهند در اجرای توافق تقلب کنند و به هر نحوی مفاد توافقنامه را نقض کنند برایشان پیامد هایی در پی خواهد داشت.
 
 
من این راگفته ام که از توافق صورت گرفته حمایت می کنم اما این توافق بر سایر رفتار های بد ایران تاثیری نداشته است . ایران به عنوان یک دولت، بزرگترین حامی تروریسم در جهان است. در این زمینه داعش و القاعده را هم داریم که کشور محسوب نمی شوند. ایرانی ها به وضوح یمن را برای مدت هاست بی ثبات کرده اند . از اسد حمایت کرده اند که ما پیامد های آن را الان داریم می بینیم . بنابراین این روشن است که ایران هنوز چالش بزرگی برای ما و دوستان و دیگر هم پیمانان ما بخصوص اسرائیل و همچنین کشور های حوزه خلیج فارس به حساب می آید.
 
 
من معتقدم در حال حاضر ما در موقعیت قوی تری برای شکل دادن به یک ائتلاف بر علیه رفتارهای بد ایران هستیم چرا که ما برنامه هسته ای ایران را مهار کرده ایم . من فکر می کنم کارهای بیشتری باید بکنیم و ببینیم که ایرانی ها می خواهند در زمینه حل مساله سوریه کمک کننده باشند یا خیر . در این زمینه کفتگوهایی به همت وزیر خارجه آمریکا برگزار شده است . ما می خواهیم بدانیم که آیا ایرانی ها از سیاست بی ثبات سازی رژیم های خاورمیانه دست برداشته اند یا خیر. خیلی کارهای دیگری هست که می توان انجام داد.
 
 
 
این توافقنامه ایران را به یک متحد دوست و بازیگر مسئولیت پذیر با استانداردهای ما تبدیل نکرده است اما من فکر می کنم آنچه ما از طریق این توافقنامه در زمینه برنامه هسته ای ایران بدست آورده ایم خیلی خیلی مهم است. /انتخاب
 
منبع:شهر خبر
haji بازدید : 495 پنجشنبه 14 آبان 1394 نظرات (0)

 


تروریست‌هاي داعش اکنون کنترل منطقه پالميرا را در اختيار دارند و در مرز با استان حمص قرار گرفته‌اند که تحت کنترل نيروهاي دولتي سوريه است که بر اساس شواهد آنها در اقدامي غيرمنتظره در منطقه‌اي که حملات هوايي کمتري انجام مي‌شود به ناگاه دست به پيشروي در جاده منتهي به حمص زده‌اند و شهر ماهيين در استان حمص را به تصرف خود درآورده‌اند.


به گزارش شریان نیوز ، به گفته مرکز حقوق بشر سوريه مستقر در لندن، داعش در اواخر روز شنبه با استفاده از دو بمبگذار انتحاري وارد شهر ماهيين شده و در نهايت با حمله صبح روز يکشنبه اين منطقه را به تصرف درآورد که بررسي وضعيت روي نقشه نشان مي‌دهد داعش با اين اقدام اکنون توانسته خود را به ٢٠ کيلومتري بزرگراه اصلي دمشق - حمص برساند. گزارش‌ها حاکي از آن هستند که داعش در اين عمليات حداقل جان ٥٠ تن از نيروهاي دولتي سوريه را گرفته است.

 

داعش در بيانيه‌اي تصرف شهر مهم استراتژيک ماهيين را تاييد کرده و گفته است که توانسته يک مخفيگاه مهم سلاح در اين شهر را به دست بياورد. با اين وجود کارشناسان معتقدند که اين اقدام داعش را مي‌توان واکنشي به فشارهايي دانست که اين روزها در مناطق مختلف عراق و سوريه روي اين گروه تروريستي وجود دارد. با اين وجود به نظر مي‌رسد اين اقدام داعش نبايد بدون جواب از طرف دولت سوريه باقي بماند و احتمالا بايد منتظر واکنش نيروهاي دولتي سوريه در اين زمينه باشيم.

 

شرايط ميداني جديد در سوريه

 

اين روزها شرايط ميداني در سوريه آنقدر پيچيده شده که مستلزم هماهنگي و رايزني‌هاي روزانه طرف‌هاي درگير در ميدان از جمله امريکا و روسيه است. از سويي امريکا حملات خود در ناحيه شمالي و شمال شرقي سوريه را با شدت کمتر دنبال مي‌کند و در عين حال درصدد پياده کردن نيرو در شمال سوريه است، از سوي ديگر نيروهاي دولتي به همراه حزب‌الله تمرکز خود را به‌شدت روي درگيري در لاذقيه و حمص با همراهي حملات هوايي روسيه گذاشته‌اند. اما به تازگي دو اتفاق در صحنه نبرد نظامي سوريه رخ داده که هرکدام از اهميت بسيار بالايي برخوردار است؛ نخستين رويداد را مي‌توان در راستاي واکنش‌هاي داعش زير فشار قلمداد کرد و دومي را نيز در راستاي استراتژي جديد امريکا در سوريه دنبال کرد که به آن اشاره خواهد شد.

 

يورش به سمت مواضع داعش

 

اگرچه داعش توانسته خود را به شهر ماهيين برساند، اما به نظر مي‌رسد داعش از تمامي جهات تحت فشار باشد و اکنون مرکز حکومت خود را که منطقه رقه در سوريه مي‌داند بيش از هر زمان ديگري در خطر مي‌بيند. به ويژه اينکه امريکا استراتژي جديدي را در سوريه مبني بر حمايت از گروه ائتلافي به نام واحدهاي دموکراتيک سوريه به اجرا گذاشته و اين گروه ائتلافي نخستين حملات خود را به مواضع داعش آغاز کرده است. امريکا در حالي ٥٠ نيروي ويژه خود را براي آموزش نيروهاي دموکراتيک سوريه به اين کشور ارسال کرده که اکنون اين نيروها در جنوب حسکه در حال پيشروي هستند و نخستين گام خود را در اجراي عمليات ضد داعش با حمايت هواپيماهاي امريکايي آغاز کرده‌اند. آن گونه که نقشه حملات هواپيماهاي امريکايي و نيروهاي ائتلاف بين‌المللي ضد داعش نشان مي‌دهند آنها بسيار تلاش دارند تا داعش را در سوريه تضعيف کنند و با حمايت هوايي که انجام مي‌دهند قصد دارند به وسيله نيروهاي دموکراتيک سوريه که متشکل از کردها، مسيحي‌ها و اعراب سوري هستند قلمرو تحت کنترل خود را افزايش دهند. بنا به گفته سخنگوي کرد اين گروه، اين حملات در سحرگاه روز شنبه در جنوب استان حسکه آغاز شده و کماکان نيز ادامه دارد.

 

در مقابل روسيه نيز حملات جنگنده‌هاي خود را بر اطراف لاذقيه و حلب متمرکز کرده است و بيشتر مواضع ارتش آزاد و گروه تروريستي نصرت را در اين عمليات هدف قرار داده تا نيروهاي دولتي بتوانند منطقه لاذقيه را تثبيت و در حلب پيشروي کنند که اگر بتوانند کنترل حلب را به دست بگيرند عملا به نقطه اصلي رويارويي با داعش مي‌رسند و اينجاست که داعش از دو طرف تحت محاصره قرار مي‌گيرد؛ نخست اينکه داعش از سمت شرق سوريه تحت فشار نيروي ائتلاف جديدي است که توسط امريکا حمايت مي‌شود و در طرف مقابل نيز در مقابل نيروهاي دولتي قرار مي‌گيرند که تحت حمايت هواپيماهاي روسي قرار دارند و اگر جنگ به اين نقطه برسد قطعا داعش را مي‌توان پايان يافته تصور کرد.

منبع:شهر خبر

haji بازدید : 156 سه شنبه 12 آبان 1394 نظرات (0)

به گزارش گروه سیاسی حبرگزاری میزان پس از پایان این نشست و با گذشت چند روز از آن حاشیه های نشست رو می شود. به گونه ای که محور این حاشیه های مهم ایران و کشورهای محور دشمنی با سوریه و بشار اسد هستند.

از ایران هم که محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان در این نشست شرکت کرده بود، روایت هایی از مجادله ظریف و جبیر منتشر شده که از یک سو نشان دهنده عصبانیت طرف سعودی است و عجز و ناتوانی آل سعود را مقابل ایران نشان می دهد، از سوی دیگر حقانیت جمهوری اسلامی ایران را در تحولات منطقه اثبات می کند.

روز یکشنبه رهبر معظم انقلاب اسلامی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را در قبال تحولات منطقه به ویژه موضوعات مهمی همچون سوریه، عراق، یمن و بحرین تبیین کردند و حتی انجام مذاکرات با آمریکا درباره مسائل منطقه را بی فایده دانستند.

امیر عبداللهیان معاون وزیر خارجه کشورمان هم پس از بیانات رهبر معظم انقلاب درباره مذاکره با آمریکا بر سر مسائل منطقه ای هشدار داد که اگر نشست
نمایشی باشد طبیعی است که از گفت وگوی بی ثمر استقبال نخواهیم کرد.

اما عراقچی معاون ظریف در وزارت خارجه شب گذشته در برنامه گفت وگو ی ویژه خبری مختصر شرحی از نشست وین بر سر سوریه و مجادله ظریف و جبیر سخن گفت.

عراقچی گفت: آقای ظریف در این جلسه واقعاً سنگ تمام گذاشت،در اینکه خواسته های ما وارد متن سند نهایی شود، خواسته های اصولی ما در این متن رعایت شده است، عدم تجزیه سوریه و تصمیم مردم سوریه بر سرنوشت این کشور حاکم باشد که به وضوح در سند نهایی آمده است. ما فکر می کنیم که این سندنهایی می تواند مبنایی برای یک سری مذاکرات طولانی و پیچیده در آینده باشد و در این مسیر جر و بحث زیادی بود و حتی در موقعی یکی از وزرای خارجه با عصبانیت گفت: ظاهرا ما اینجا جمع شده ایم که خواسته های آقای ظریف را برآورده کنیم اینکه درست نیست. یعنی همه اذعان داشتند که خواسته های آقای ظریف است که آنجا مطرح می شود و دیگران به دنبال تامین آنها هستند. به این علت که واقعیت های صحنه که ناشی از خواسته های بر حق مردم سوریه است اگر محقق نشود در میدان عمل اتفاقی نمی افتد.

اما خبرگزاری لبنانی ﺑﻨﺖ ﺟﺒﻴﻞ هم ماجرای مشاجره ظریف و جبیر وزیر خارجه عربستان را اینگونه نقل کرده است؛

ﺟﺒﻴﺮ : ﺍﺳﺪ ﺑﺎﻳﺪ ﻓﻮﺭﺍ ﺑﺮﻛﻨﺎﺭ ﺷﻮﺩ !

ﻇﺮﻳﻒ : ﺗﻮ ﻣﮕﺮ ﻣﺮﺩﻡ ﺳﻮﺭﻳﻪ ﻫﺴﺘﻲ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻱ ﺣﺎﻛﻢ ﺳﻮﺭﻳﻪ ﺗﺼﻤﻴﻢ ﻣﻲ ﮔﻴﺮﻱ؟

ﺟﺒﻴﺮ:ﻣﺮﺩﻡ ﺳﻮﺭﻳﻪ ﺑﺸﺎﺭ ﺍﺳﺪ ﺭﺍ ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﻧﻜﺮﺩﻩ ﺍﻧﺪ؛ ﭘﺲ ﺑﺎﻳﺪ ﺑﺮﻭﺩ !

ﻻﻭﺭﻭﻑ:ﭼﻪ ﻛﺴﻲ ﻣﻠﻚ ﺳﻠﻤﺎﻥ ﺭﺍ ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﻛﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ؟ ! 

انتهای پیام/

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب (مد‌ظله‌العالی)





    آمار سایت
  • کل مطالب : 59
  • کل نظرات : 3
  • افراد آنلاین : 7
  • تعداد اعضا : 1
  • آی پی امروز : 53
  • آی پی دیروز : 2
  • بازدید امروز : 57
  • باردید دیروز : 3
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 106
  • بازدید ماه : 106
  • بازدید سال : 2,687
  • بازدید کلی : 33,208
  •